Kryddstekt lammrygg med torkad tomat

Magnus Lindström
Menys gästkock mars 2003

4 portioner:
600 g lammrygg med kappa
2 lagerblad
5 svartpepparkorn
2 kardemumma
1 krm spiskummin
1 tsk korianderfrö
2 msk olivolja
Snitta fettkappan och mixa kryddorna fint i mixer. Krydda lammet med kryddorna och saltet. Bryn i het panna med olivolja till fin färg och baka klar i ugn på 120° till 58 graders innertemperatur.
Tomater:
8 tomater
2 msk olivolja
1 kvist timjan
½ vitlöksklyfta
Dela tomaterna och marinera i kryddorna i 2 timmar och baka av på 140° i 60 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista