Päron med timjanaprikoser

Gästkock Tomas Drejing
Meny november 2004

4 portioner

4 fasta päron
20 torkade aprikoser
1 kvist timjan
1 dl råsocker
3 dl vatten

Blötlägg aprikoserna i vattnet några timmar. Repa timjanen i aprikoserna, lägg även i stjälkarna. Skala päronen. Koka upp aprikoserna med timjanen i vattnet tillsätt sockret. Lägg i päronen, låt koka stilla under lock ca 25-30 minuter, eller tills päronen mjuknat. Fördela aprikoserna på tallrikar, ställ ett varmt päron på varje tallrik. Kan serveras med en vaniljglass om du så önskar. Rosta och strö lite hasselnötter över.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista