Kålrot, rosmarin och hummer

Gästkock Tomas Drejing
Meny november 2004

4 portioner förrätt

1, ca 500 g hummer, skalfria stjärt- och klobitar
300 g kålrot
1 kvist rosmarin
olivolja
hummerbuljong
citron
honung 

Putsa och skär kålroten i 3-4 mm tjocka skivor. Stansa ut 2 rondeller om 50-50 mm i diameter till varje person. Rondellerna svettas mjuka i olivolja tillsammans med grovskuren rosmarin. Mot slutet kokas citronsaft, honung och lite hummerbuljong. Lägg i kålroten och smaka av. Halstra hummern och arrangera på kålrotsskivorna. Häll över rosmarinskyn som återstår efter bräseringen av rondellerna. Servera. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista