Ragu på vita bönor och äpple

Gästkock Tomas Drejing
Meny november 2004

4 portioner

6 dl blötlagda bönor
2 vitlöksklyftor
½ gul lök
6 dl hönsbuljong
liten, repad dragonkvist
salt och peppar
2 äpplen med frisk syra, t.ex. Aroma, Elstar 
1 dl purjolök i slantar
1 dl röd lök i strimlor

Koka bönorna stilla i buljongen under lock med vitlök och gul lök. När bönorna är mjuka mixar du löken och 1/3 av bönorna till slät puré. Vänd ner bönor, äpplen skurna i klyftor, röd- och purjolök i purén och ge ett uppkok. Låt stå och dra på värme någon minut. Smaka av. Strö på hackad dragon. Serveras till kyckling, fläskkarré, halstrad fisk eller grillad aubergin. Kan smaksättas med lite riven ingefära.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".