Moussaka på älg

Gästkock Victor Angmo
Meny oktober 2004

4 portioner:

600 g älgfärs
1 gul lök finhackad
3 msk matolja
½ tsk torkad timjan
2 dl viltfond
1 aubergine i ½ cm tjocka skivor
6 medelstora potatisar skalade och skivade i ½ cm tjocka skivor
1 konserv hela skalade tomater
riven västerbottenost
salt och peppar

Fräs löken i oljan till den är mjuk och transparant ca 10 minuter. Höj värmen och tillsätt färsen. Stek tills all köttsaft kokat bort. Tillsätt mjöl och fondtomat och timjan. Smaka av med salt och peppar. Salta och peppra potatis och aubergine. Varva allt i en ugnssäker form, täck med västerbottenost och kör i ugn 200 grader tills potatisen är mjuk och osten gratinerad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista