Druvsallad med russin, hasselnötter, brynt smör och vit balsamvinäger

Gästkock Victor Angmo
Meny oktober 2004

4 portioner

2 duvor, skogs eller blod, gärna små alt. ripa
2 msk rostade grovhackade hasselnötter
2 msk madeira
2 msk russin
50 g smör
3 msk vit balsamvinäger
blandad sallad t.ex. frissé, lollo rosso och ruccola

Be din handlare bena ur fågeln i bröst och lårbitar. Blötlägg russinen i madeira i minst 1 timme. Stek duvan i matolja. Bröstet ska vara rosa och låret genomstekt. Salta och peppra. Bryn smöret i kastrull, tillsätt hasselnötter, russin och vinäger. Servera duvan på salladsbädd och dressa det hela med smör vinägretten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista