Hjortstek med saffransfrumenty och camelinasås

Gästkock Sebastian Karlsson, april 2004
Medeltida Meny

1 hjort eller kalvstek, ca 600 g
2 dl bulgur
4 dl hönsbuljong
1 pkt saffran, ½ g
2 äggulor
1 dl grädde
ingefära
kanel
nejlikor
kardemumma
1 dl ströbröd
1 dl vinäger
salt och peppar

Bryn steken runt om och krydda den med salt och peppar. Kör den i ugn på svag värme till 58-60º i innertemperatur. Koka bulgurvetet i hönsbuljong tillsammans med ett paket saffran ca 8 minuter. När vetet är kokt tillsätt en äggstanning gjord på 1 dl grädde och 2 äggulor.

Camelinasås: (enligt Le Viandier) Mal ingefära, mycket kanel, nejlika, kardemumma, muskotnöt och siktat bröd, fuktat i vinättika. Rör ihop allt med lagom mycket salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista