Mawmenee - Kycklinggryta med vin och kryddor

Gästkock Sebastian Karlsson, april 2004
Medeltida Meny

1 kapun eller en fet kyckling
2 gula lökar
1 äpple
1 dl dadlar
2 msk pinjenötter
1 dl vin
lite äppelcidervinäger
ingefära
1 kanelstång
nejlikor
salt och peppar

Stycka kycklingen. Bryn den i lite smör och olja. Låt den småputtra med vin, vinäger och vatten. Kärna ur och dela dadlar. Skala och kvarta löken. Klyfta äpplet. Bryn även detta tillsammans med pinjenötterna i lite smör och olja. Tillsätt detta till grytan. Krydda grytan med ingefära, kanel, nejlikor samt salt och peppar. Servera bröd till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista