Räkcocktail med äpple, gurka, dill och pepparrot

Markus Aujalay
Gästkock i Meny mars 2004

4 portioner
500g räkor med skal, skalade
1 bit gurka, skalad
1 äpple, granny smith
1 kvist dill
2 dl crème fraiche
1 bit pepparrot
1 citron
salt och peppar

Dela gurkan på längden 2 gånger så du får 4 stavar. Skär bort kärnhuset och spara till pepparrotssåsen. Skär gurka och äpple i tärningar och blanda med räkor, dill och smaka av med salt och peppar. Mixa gurkrester med crème fraiche och smaka av med citronsaft, salt och peppar. Lägg i den finrivna pepparroten, låt stå ca 10 minuter. Sila av och servera med räksalladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista