Stekta pilgrimsmusslor med citron, korngryn, koriander och grönärtssås

Markus Aujalay
Gästkock i Meny mars 2004

12 pilgrimsmusslor
1 citron
2 dl kokta, tvättade hela korngryn
3-4 kvistar färsk koriander
300g frysta gröna ärtor
1 schalottenlök
3-4 dl hönsbuljong
1 dl grädde
salt och peppar

Finhacka löken och sautera lätt. Häll på ärtorna och hönsbuljongen. Låt koka upp och tillsätt grädden. Låt koka 1-2 minuter och mixa slät i mixer. Sila och smaka av med salt, peppar och lite socker. Skala citronen med kniv och skär ut filéer av citronen. Skär ner i mindre bitar och blanda med korngryn, hackad koriander och smaka av med salt och peppar. Stek pilgrimsmusslorna ca 1 minut på varje sida. Servera med korngryn och grönärtssås.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista