Färsbiffar med fetaost och oliver, rostade rotfrukter och tomatsallad, myntayoghurt

Markus Aujalay
Gästkock i Meny mars 2004

400g blandfärs
1 ägg
1 litet pkt fetaost
2 msk hackade svarta oliver
4 medelstora potatisar
4 palsternackor
4 morötter
4-6 plommontomater
1 rödlök
2 dl matlagningsyoghurt
1 knippe färsk mynta
salt och peppar
olivolja
rödvinsvinäger

Skala och skär rotfrukter och potatis i stavar. Rosta i ugn på 200º ca 20- 25 minuter. Blanda färs med ägg, oliver och fetaosten. Smaka av med salt och peppar. Stek i olja och smör. Skala och skär rödlöken i halvmånar. Marinera i olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar ca 10 minuter. Skär ner tomaterna och blanda med rödlöken. Hacka myntan och blanda med yoghurt och smaka av med salt och peppar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".