Basilikatortellini i tomatbuljong

Markus Aujalay
Gästkock i Meny mars 2004

1 pkt wontonpasta
200 g färskost
1 kruka basilika
1 dl riven parmesanost
1 burk hela tomater
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
1 bit stjälkselleri
2 dl vitt vin
1 kvist timjan
1 lagerblad
salt, peppar och socker

Skala och hacka lök och vitlök. Sautera i olivolja tillsammans med den nedskurna stjälksellerin. Häll på vitt vin och låt koka upp. Tillsätt tomater, timjan och lagerblad. Låt koka ca 20 minuter. Sila av och smaka av med salt, peppar och lite socker. Mixa färskost med basilika och parmesanost och smaka av med salt och peppar. Lägg ut wontonpastan och lägg lite av basilikaosten på varje pastaplatta. Vik ihop till tortellini och koka i saltat vatten ca 1-2 minuter. Servera genast med tomatbuljongen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista