Råraka

Gästkockar Anders och Thomas Lindevall
I Meny 2005

4 portioner

10 skalade potatisar
2 rödlökar
1 knippe gräslök
gräddfil
120 g sikrom
smör till stekning
blandad sallad, ekblad, lollorosso, ruccola m.m.
salt och peppar 

Skala och finhacka rödlöken. Skiva gräslöken tunt. Plocka och skölj salladen. Riv potatisen på grövsta sidan av rivjärnet och krama ur vätskan. Stek på hög värme i smör ca 2-3 minuter på varje sida. Platta ut med en stekspade. Salta och peppra. Låt rårakan rinna av på papper och lägg upp på tallrik. Vispa samman olivolja och vinäger. Vänd runt salladen i bunke med vinägrett, salta och peppra. Lägg salladen på rårakan i mitten av tallriken. Lägg sedan högar av rödlök, gräslök, sikrom och gräddfil runt omkring salladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista