Grillad biff med bönsallad och spiskumminyoghurt

Gästkockar Anders och Thomas Lindevall
I Meny 2005

4 portioner 

4 skivor, á 200g, svensk biff
1dl kokta vita bönor
ca 20 kokta färskpotatisar
ruccola, ekbladsallad
½ pkt sockerärtor
4 knipplök
2 msk olivolja
2 dl grekisk yoghurt
1 lime
2 tsk spiskummin
salt och peppar 

Blötlägg bönorna över natten. Koka tills dom känns mjuka. Skiva potatisen och blanda samman med de kokta bönorna. Strimla ner sockerärtorna och knipplöken. Riv ner salladen grovt. Stänk över lite olivolja, vänd runt, salta och peppra. Smaksätt yoghurten med rivet limeskal, spiskummin, salt och peppar. Grilla biffarna på hög värme, ca 1 min på varje sida. Stek färdigt i 175° ca 3-4 min. Låt vila minst 5 min i folie. Servera med yoghurten och bönsalladen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista