Vitchokladcheesecake med jordgubbar och lime

Gästkockar Anders och Thomas Lindevall
I Meny 2005

4 portioner

4 digestivekex            
1 msk smör
75 g vit choklad        
150 g Philadelphiaost  
 20 g socker                              
1 ägg skall skiras                         
½ dl lättvispad vispgrädde         
½ l jordgubbar           
1 lime                           
1 msk socker  
                            
Mixa kexen med smöret i en matberedare. Tryck till i botten av 4 styck martiniglas. Ställ kallt. Smält chokladen i vattenbad. Vispa samman ost, äggula och socker. Rör ned chokladen. Rör ned den lättvispade grädden. Vispa äggvitan hårt och vänd ned den. Ställ kallt i minst 6 timmar. Skär jordgubbarna i mindre bitar. Riv det gröna på skalet av limen och blanda med sockret. Blanda försiktigt jordgubbarna med sockret och lägg på cheesecaken. Servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".