Flädergranité med färska hallon och chokladbiscottiskorpor

Gästkockar Anders och Thomas Lindevall
I Meny 2005

ca 30 skorpor

0,5 liter flädersaft (ganska stark)
1½ dl hallon
250 g smör (rumstempererad)                      
100 g socker
4 dl vetemjöl
100 g mörk choklad
1 ägg
100 g flagad sötmandel
1 tsk bakpulver
 
Häll den blandade saften i en form och ställ in i frysen. Raspa med en gaffel så att det blir som kristaller. Gör detta med jämna mellanrum. Vispa samman smör och socker. Rör ihop mjöl, bakpulver och flagad mandel i en bunke. Blanda samman alltsammans och tillsätt den grovhackade chokladen och ägg. Degen får inte vara för torr men heller inte kännas kladdig. Forma till två stycken rullar och lägg över på bakplåt. Grädda i 200° ugn ca 15 min. Tag ut och låt stå och svalna. Skär sedan med sågtandad kniv till önskad form. Dela bitarna åt och grädda ytterliggare ca 15 min tills dom fått fin färg.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".