Blomkålspannacotta med skaldjur i curryvinägrett

Nyårskockar 2005
Fredrik Hedlund och Tommy Myllymäki

4 portioner

Pannacotta:
200g blomkål i små bitar
2dl mjölk
3dl grädde
2 blad gelatin
1 tsk bong hönsbuljongkoncentrat
salt
 
Koka upp mjölk, grädde och hönsbuljong, tillsätt blomkålen och koka 3 minuter under lock. Tillsätt blötlagda gelatinblad och låt stå 30 minuter under lock. Sila av vätskan genom finmaskig sil, smaka av med salt. Fördela vätskan i 4 djupa tallrikar, låt stelna i kyl ca 4 timmar eller över natten. Täck dock noga med plastfolie.


Skaldjur i curryvinägrett:
200g tillagade skaldjur (utan skal)
1dl matolja
2 msk äppelcidervinäger
2 msk hackat Granny Smith äpple
2 msk hackad schalottenlök
1tsk curry

Fräs äpple, lök och curry i lite av matoljan i 2 minuter, tillsätt vinäger och låt koka in. Tag av från värmen och montera i resten av matoljan, smaka av med salt och peppar och låt svalna. Låt skaldjuren marinera i vinägretten en halvtimme innan servering. Tag ut pannacottan från kylen och placera skaldjuren ovanpå. Garnera gärna med små skott och örter som dill, körvel och gräslök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista