Flatrökt ål med äpple, gurka och lök, rågbröd

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

4 portioner

350 g flatrökt ål
1 äpple, svenskt
½ gurka, skalad
1 liten rödlök, skalad
4 skivor rågbröd
2 msk smör
8 blad grönsallad
1 tsk olja
1 tsk vinäger
salt och peppar från kvarn


Kantskär brödet, bred på smöret. Dela och kärna ur gurkan, skär gurkan i 1cm tärningar, skiva löken tunt. Skär bort skinnet från ålen, dela i mindre rektangulära bitar 3x5 cm. Skölj salladen, blanda samman gurka, lök, olja och vinäger och smaka av med salt och peppar. Placera salladen på brödet, lägg på ålen och avsluta med gurk/lökblandningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista