Pumpa med apelsin, kanel och nejlika

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

4 portioner

1 butternutpumpa
1 liten bit kanel av god kvalitet
2 hela nejlikor
2 msk olja
2 msk mörkt socker
1 msk äpplecidervinäger
2 små schalottenlökar
1 apelsinsaft och skal
salt och svartpeppar från kvarn
 

Skala pumpan och skär i 2 cm tärningar. Skala löken och skiva i 2 cm skivor. Krossa nejlika, kanel och mörkt socker i mortel. Blanda samman lök och pumpa med oljan. Riv apelsinskal fint och pressa ut juicen. Rosta mjuka i 200 gradig ugn. Blanda samman pumpa med kryddor och apelsinsaft/skal. Salta och peppra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista