Strömming med tomat, saffran och apelsin

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

4 portioner

300 g pinfärsk strömming, dragen
1 dl tomatjuice
1 apelsin, saften av
½ apelsin, rivet skal
½ pkt saffran
½ dl olivolja
tabasco
1 liten vitlöksklyfta, finhackad
1 schalottenlök, finhackad
havssalt
nymalen svartpeppar 

Lägg strömmingen i en ugnsform, häll på lite olivolja, salta och peppra. Blanda tomatjuice, apelsinsaft, skal och saffran. Mixa ned olivoljan med en mixerstav, smaka av med lite tabasco, salt och peppar. Blanda i vitlök och schalottenlök. Baka strömmingen i ugn på 100 grader ca 5 minuter. Ta ut strömmingen och slå på marinaden, låt svalna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista