Lax med grönpeppar och ansjovis

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

8 portioner

½ Kg lax, ben och skinnfri, rektangulär bit
havssalt och svartpeppar från kvarn
lite olja till stekning
1liten burk ansjovisfiléer, 55 g
1 msk grönpeppar i lag
1 schalottenlök
1 tsk finrivet citronskal
3 msk olivolja
24 små dillvippor
 

Krydda laxen runt om med salt och peppar. Bryn hastigt runt om i lite olja i en teflonpanna på hög värme. Lägg laxen på plåt för att vila, skiva sedan i centimetertjocka skivor. Skär ansjovisen i ½ cm bitar, krossa grönpeppar i mortel, skala och finhacka löken. Blanda försiktigt samman ansjovis, grönpeppar, citronskal, schalottenlök och olivolja, smaka av med salt och peppar. Arrangera laxbitarna på en stor tallrik och skeda över lite av ansjovisblandningen på varje bit. Dekorera med de små dillvipporna.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista