Nötbröd

Jul med Stefan och Andreas
I Meny 2005

4 dl kallt vatten
7 dl vetemjöl
4 dl rågmjöl
¼ pkt jäst
1 tsk ljus sirap
1 msk salt
2 dl valnötter
1 dl hasselnötter
1 dl mandlar
ev. 3 dl torkad frukt
 

Blanda alla ingredienser utom nötter och frukten. Kör degen på mellanhastighet i 12 minuter, tillsätt resten och kör 20 sekunder. Låt degen vila i 2 timmar under en handduk. Dela i tre bitar och forma till runda limpor. Platta till dem lätt och vänd i vetemjöl. Lägg på en plåt och jäs i 2 timmar. Sätt in plåten i ugnen på 250 grader och duscha in vatten. Sänk till 210 grader, låt det stå ca 35- 40 minuter.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista