Fattiga riddare som dessert

Gästkockar Peter Harrysson och Stefan Holmström
I Meny 2005

8 skivor gott vetebröd
1 sats plättsmet
1 dl strösocker
2 msk malen kanel
smör till stekning
sylt att servera till 

Förekommer i nästan alla länder norr om Medelhavet. Rinner smeten ut från brödet har riddaren skägg! Gör man dem på osötat bröd och hoppar över sockret är det gott till en förrätt eller som tillbehör t.ex. löjrom, sill av alla sorter eller laxtartar.
Skär vetebrödet i 2 cm tjocka skivor och lägg dem i plättsmeten ca 10 minuter. Stek skivorna i smör så de blir gyllenbruna, vänd i strösocker blandat med kanel. Servera riddarna lite ljumma med glass eller vispgrädde.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".