Rörakor

Gästkock Katarina Nordgren
I Meny 2005
Vegetariskt Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal

2 port

4 potatisar av en mjölig sort
4 rödbetor
½ gul lök
salt
svartpeppar
½ tsk torkad mejram
2 msk olja
fetaost

Fetaost är extra gott till rödbetor, smula gärna över lite vid serveringen. Skala och riv potatisen och rödbetorna grovt. Finhacka löken och blanda ner den. Krydda med salt, peppar och mejram. Klicka ut rörakorna till plättar och platta till dem ordentligt i stekpannan. Stek dem i olja i ca 3 minuter på varje sida. Smula över valfri mängd fetaost.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".