Indisk böngryta

Gästkock Katarina Nordgren
I Meny 2005
Vegetariskt Mat från Trädgårdscaféet Slottsträdgården Ulriksdal

2 port
½ rödlök
1 msk olja
1 tsk curry
1 msk curry garam masala
2 dl kokta borlottibönor
2 dl kokta kikärter
100 g haricots verts
salt
1 tsk socker
2 krm spiskummin
2 dl matlagningsyoghurt
1 msk hackad färsk mynta

Den här kryddstarka grytan är särskilt god tillsammans med vitlöksbakad paprika och bröd. Ris passar också bra som tillbehör. Skiva rödlöken och fräs den i olja tillsammans med curry. Skölj bönorna och kikärterna i vatten, dela haricots verts på mitten och tillsätt allt till grytan. Krydda med salt, socker och spiskummin. Låt alltsammans fräsa i några minuter. Rör ner yoghurten och toppa med lite hackad mynta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".