Eriks senapssill

Gästkock Erik Lallerstedt

4 inlagda sillfiléer, skurna i gaffelbitar
(gärna danska sillfiléer)
1 msk Colemans senapspulver
1 msk dijonsenap
2 msk majonnäs
2 msk socker
1 msk senapsfrön
2 msk gräslök, skuren
1 tsk färskpressad lime 

Blanda alla ingredienserna utom sillfiléerna till en jämn smet. Låt vila ½-1 timme i rumstemperatur så att sockret smälter ordentligt. Blanda ned sillen så att gaffelbitarna ”binds”. Får du över av ”smeten” kan du spara den och servera den till exempelvis gravad lax, krabba eller annat skaldjur. Kokt potatis är gott till, men rågbröd eller rostat knäckebröd är ett strå vassare för lilla ”maggen”.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".