Citrontimjanstekt sida av unggris från Domta med ljummen sallad

Stefan Eriksson, årets kock 2005, gästkock i Meny

4 port

700 gr sidfläsk, färskt med svål
1 knippe citrontimjan el. timjan
2 msk olivolja
1 msk smör, ekologiskt
1 msk flytande honung
1 liten bit ingefära
2 msk vinäger, t ex äppelcider eller sherry
½ dl olja, t ex kallpressad rapsolja eller olivolja
3 msk salladslök, finskuren
blandad sallad, t ex frissé, rosé, roman, spenat eller örter
havssalt
nymald svartpeppar 

Skär tunna snitt precis genom svålen och krydda med salt och peppar. Bryn sidfläsket ordentligt på svålsidan (pass på det kan sprätta till i fettet). Baka klart i ugn 200° till det är genomstekt. Skölj salladen och låt rinna av ordentligt. Gör en vinägrett på olja, vinäger, finriven ingefära och honung i en kastrull. Ljumma vinägretten och vänd ner lök och sallad försiktigt. Servera omedelbart med sidfläsket skuret i skivor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".