Primörsallad med lättkokt ägg

Stefan Eriksson, årets kock 2005, gästkock i Meny

4 port

1 knippe späda morötter
1 huvud spetskål
1 litet huvud blomkål
1 litet huvud romanesco
500 gr vit sparris
1 knippe körvel
3 msk finhackad lök, salladslök eller schalottenlök
4 ägg
½ kallpressad rapsolja eller olivolja
citronsaft och skal från kravcitron
havssalt
nymald svartpeppar

Ansa och tvätta morötterna samt skölj och plocka kålbladen. Skär blomkål och romanesco i små buketter. Skala och skär av den träiga änden på sparrisen. Koka grönsakerna mjuka var för sig i saltat vatten, kyl ner snabbt i iskallt vatten, häll av och lägg på papper för att torka.  Koka äggen efter eget önskemål, jag föredrar lättkokt. Blanda grönsakerna med körvelblad, lök, olja och smaka av med citronskal, citronsaft, salt och peppar. Servera med ägg och ett gott bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".