Ramen med kyckling

Sushikock Joakim Lundblad

4 port
4 kycklingbröst
350 g nudlar (här kan man ta de nudlar man bäst tycker om)
1 l vatten
½ dl soja
1 svampbuljongtärning
1 hönsbuljongtärning
16 shitakesvampar
1 morot
1 gul lök
1 vitlöksklyfta, marinerad
lite sesamolja 

Skär moroten och löken i strimlor. Skiva vitlöken tunt. Koka upp buljongtärningarna i vattnet tillsammans med morötterna, löken, vitlöken och 4 av shitakesvamparna. Låt sjuda i ca 30 minuter för att få en mustig smak och tillsätt sojan. Koka nudlarna i saltat vatten, fördela ut i fyra rymliga skålar.  Låt kycklingen koka med buljongen i 12 minuter. Bryn sedan kycklingbrösten klara i en stekpanna, skär dem i skivor och lägg ovanpå nudlarna. Garnera med shitakesvamparna, som man hastigt har stekt i sesamolja. Häll gärna på några droppar av sesamolja över varje skål för att höja smaken. Garnera gärna med lite spenat eller liknande.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".