Uramaki med friterad fläskfilé

Sushikock Joakim Lundblad

1 rulle: 10-12 skivor
170 g sushiris
1 noriblad
2 krm wasabi
40 g fläskytterfilé
30 g rödkål
1 ägg
1 msk mjöl
2 msk panko
½ tsk Dijonsenap
1 tsk risvinäger
1 tsk soja
1 tsk mirin
½ krm shishimi
3-4 blad rosésallad
plastfilm
olja att fritera i
salt och peppar

Skär ner köttet i lillfingertjocka strimlor, vänd i mjöl, doppa i uppvispat ägg och sedan i panko. Fritera köttet, salta och peppra. Klipp bort 3 cm av noribladet emot ränderna i bladet. Lägg sedan noribladet på bambumattan, ränderna i noribladet ska ligga längs med snörningen i bambumattan. Fördela ut riset med fingertopparna (som måste vara lätt fuktiga) ända ut i kanterna. Strimla nu salladen och fördela ut över riset. Lägg plastfilmen över riset och vänd på noririset, så plastfilmen ligger ner mot bambumattan. Gör en sträng med senapen och lägg dit köttet. Vid sidan av köttet lägger man den marinerade rödkålen. Rulla nu ihop rullen, behåll plastfilmen på tills det är dags att servera att servera.    

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".