Röding nigiri

Sushikock Joakim Lundblad

2 st
2 rödingskivor à 10-15 g
40 g sushiris
1 knivsudd wasabi
6 kryddkrassestrån
vatten att doppa händerna i

Krama lätt 20 g ris i ena handen till en oval form. Lägg den ena rödingskivan i mitten av den andra handflatan. Smaksätt rödingskivan med en liten sträng wasabi (efter smak). Lägg riset över rödingen och vänd upp nigiribollen. Forma till lätt med fingrarna en fin form som har en lätt s.k. delfinrygg. Gör om proceduren en gång till så att det blir två likadana nigiri. Smaksätt den ena nigirin med kryddkrasse som en liten hög ovanpå rödingskivan.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".