Krondillkokt kyckling med rotfrukter

Gästkock Fredrik Eriksson
Långbro Värdshus

4 port

2 morötter
1 palsternacka
¼ rotselleri
3 gulbetor
1 stort knippe krondill
2 kycklingfond på flaska
1 kvist timjan
3 dl vitt vin


Ansa rotfrukterna och dela dem, de skall vara stora så att de får samma koktid som kycklingen. Fyll kycklingen med krondillsknippen och lite salt. Lägg alltsammans i en stor gryta och slå på vin och vatten så att det täcker. Koka under lock i ca 45 minuter, dra kastrullen åt sidan och låt kycklingen svalna i buljongen. Servera kycklingen med rotfrukter och färska örter och lite pepparrot. Det går utmärkt att servera alltsammans kallt. Buljongen är perfekt att använda till härliga höstsoppor

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".