Solbergatallrik med vitlöksdressing

Gästkockarna Ulf & MaryAnne Wahlquist

4 medelstora potatisar
4 medelstora rödlökar
2 medelstora morötter
3 msk kapris
3 skivor fiberrostbröd
smör- och rapsolja till stekning 

Skär potatis och rödlök i klyftor. Droppa över smör- och rapsolja och rosta i ugnen på 200º ca 25 minuter. Skiva morötterna med potatisskalaren i långa strimlor. Stek hastigt i fettet i stekpanna. Stek brödet i tärningar i fett. Lägg upp den ugnsstekta potatisen och löken på en tallrik, placera morötterna över. Lägg på kapris och brödkrutonger.

Toppa med dressing:
4 klyftor vitlök
1 tsk flingsalt
1 tsk strösocker
½ dl citronolivolja
½ dl grädde (valfri fetthalt)

Pressa vitlöken. Mosa in salt och socker. Tillsätt oljan. Rör i grädden, lite i taget. Resultatet ska bli en vitlökskräm. Droppa rikligt över tallriken. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".