Fruktspett med choklad- och nötsås:

Christer Lingström, Edsbacka krog

6 port

12 jordgubbar
6 halva aprikoser
3 skalade päron, skurna i fyra delar
2 msk strösocker
6 grillspett, trä eller metall
 

Chokladsås med nötter:
100 g hackad mjölkchoklad
1½ dl vanlig grädde
6 hackade marshmallows
25 g skalade, rostade och hackade hasselnötter
 

Gör såsen genom att försiktigt smälta choklad, grädde och marshmallows. Rör hela tiden. Vispa sedan så att såsen blir smidig och koka i 2 minuter tills den tjocknar. Blanda i nötterna och ställ åt sidan. Lägg frukten i en skål, strö över sockret och skala lätt så att det täcker. Fördela frukten på spetten. Lägg spetten på en barbeque och grilla i 5 – 6 minuter tills frukten är genomvärmd. Vänd ofta. Servera spetten genast. Såsen till dippen serveras separat.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".