1 av 2
2 av 2

Yoghurtpannacotta med limemarinerade hallon

Gästkock Cecilia Magnusson

2 gelatinblad
3 dl yoghurt, honung eller vanilj 3%
3 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl matlagningsgrädde, 15%
250 g färska eller frysta hallon
 rivet skal och saft från 1 lime
2 msk florsocker
2 msk finstrimlade blad färsk basilika

Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda yoghurten med florsocker och vaniljsocker. Krama ur och smält gelatinbladen i matlagningsgrädden på svag värme. Blanda grädden i yoghurten och häll upp smeten i 4 små portionsglas. Ställ kallt i minst 2 timmar. Blanda limesaft, skal och florsocker. Häll marinaden över hallonen och blanda försiktigt i basilikan.
Vid servering, toppa pannacottan med hallon och garnera med basilikablad. Perfekt dessert att förbereda dagen innan man har gäster. Plasta över pannacottan och låt hallonen stå och marinera över natten. Vid servering är det bara att toppa med hallonen, snabbt, enkelt och gott!

Energi 164 kcal, Fett 6,3 g

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".