1 av 2
Sommarsallad
2 av 2

Sommarsallad med färskpotatis och kyckling

Gästkock Cecilia Magnusson

4 portioner

600–800 g små färskpotatisar eller delikatesspotatisar
1 knippe dill
1 knippe rädisor
200 g färska sockerärtor
3 msk grov senap, skånsk
2 msk rapsolja
2 msk vatten
4 kycklingfiléer, ca 500 g
flytande margarin till stekning
salt och peppar


Skrubba potatisen och koka den i saltat vatten med dillstjälkarna, spara dillvipporna till salladen. Skär dillvipporna fint, skär rädisorna i klyftor och strimla sockerärtorna på längden. Vispa samman senap, olja och vatten till en dressing. Stek kycklingfiléerna i lite flytande margarin och krydda med salt och peppar. Häll av vattnet från potatisen och blanda den med dillen, rädisor och sockerärtor. Häll över dressingen och smaka av med salt och peppar. Lägg upp salladen på tallrikar eller ett stort fat, skär kycklingen i sneda skivor och lägg dem ovanpå.

Energi 342 kcal, Fett 9,8 g

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".