Kall fetaostsoppa

Meny vecka 30 2003
Till fyra personer: 5 dl grönsaks- eller hönsbuljong 3-5 vitlöksklyftor, skivade 2 dl matlagningsyoghurt 1 msk vetemjöl 1 1/2 dl mellangrädde salt, peppar spiskummin en nypa socker 3 kvistar mynta 120 g fetaost 1 msk vitvinsvinäger •Koka upp buljongen tillsammans med vitlöken. Låt det hela småputtra i 8–10 minuter, tills vitlöken är mjuk. •Blanda yoghurt och vetemjöl, rör ut detta i den sjudande soppan som en redning. Tillsätt grädden och sjud i ytterligare 3–5 minuter. Smaka av med salt, peppar, spiskummin och en nypa socker. •Mixa soppan så den blir slät, tillsammans med fårosten och myntabladen. Smaksätt med vinäger. •Om soppan är för tjock, späd med mer buljong. Vitlöksälskarna pressar ner en rå vitlöksklyfta extra. Ställ soppan kallt i minst 2 timmar. Servera med en droppe extra god olivolja över. Servera gärna soppan till lammkött eller lax tillsammans med en tomat- och olivsallad
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".