Isad gurk- och dillsoppa med grädde och yoghurt

Meny vecka 30 2003
3 slanggurkor 1 gul lök 2 vitlöksklyftor (hackade) 5 dl kraftig hönsbuljong 2 dl matlagningsgrädde 1 dl matlagningsyoghurt salt, peppar, en nypa socker 1 bunt dill - avplockade blad - 1-2 msk citronsaft eller vitvinsvinäger God olivolja Skala gurkan lite slarvigt. Spara 1/2 till garneringen och skär resten i skivor. Skala och hacka löken. Mixa alltsammans med buljongen och dillen i en matberedare eller mixer tills allting är slätt, häll ner grädden och låt mixern gå 1 varv till. Smaka av med salt, peppar och lite socker. Häll upp i en bunke och rör slutligen ner yoghurten och några droppar god olivolja samt citronsaft. Ställ kallt några timmar Tärna den halva gurkan och marinera med hackad dill, salt och peppar. Servera i den kalla soppan med några räkor eller lite gravad lax samt rostad bröd. Strö gärna lite hackad citronmeliss eller gurkört och blommor över soppan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".