Cozze come a Napoli

Gästkock Pietro Fioriniello

1 nät blåmusslor
1 schalottenlök
2 dl vitt vin
1 klyfta vitlök
4 msk olivolja
100 g blad persilja
1 chili
1 liten mineralvatten ( San Pellegrino)

Finhacka persiljan, chilin och schalottenlöken. Hetta upp en panna med olja. Tillsätt schalottenlöken och en vitlök (oskalad vitlök). Sedan lägger du i musslorna och häller på vitt vin, bladpersiljan och chilin. Sätt på ett  lock. När musslorna öppnar sig låt dom svalna. Sila även spadet och spara till hummerreduktionen.

Hummer reduktion:
Fräs på schalottenlök och vitlök. Släng ner hummerskal och fräs en stund. Ta 1 msk tomatpuré bränn av med 1 dl grappa och 2 dl vitt vin. Och häll sedan över det silade spadet från musslorna och fyll upp med mineralvatten och låt koka en timme. Sila sedan av och låt det koka ner till en tjock konsistens.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".