Carpaccio på rödbetor

Gästkock Pietro Fioriniello

4 port

2 stora rödbetor
100 g med svamp du gillar
1 ask ruccola
30 g bladpersilja
en bit parmigano reggiano (36 månader)
jungfruolja olio di oliva extra vergine
1 dl balsamico av bra kvalité
2 msk pignenötter

Koka rödbetetorna i 10 minuter i saltat vatten. Skiva svampen, hacka bladpersiljan och hyvla parmigano. Blanda olivolja och balsamico i en blomspruta. Marinera svampen genom att spruta 3-4 gånger med blomsprutan. Spruta på alla tallrikar ca 2 gånger i mitten. Skiva rödbetorna tunna och fördela dom vackert på tallriken. Spruta en gång till på rödbetorna. Lägg den skivade svampen i mitten på rödbetorna, spruta sedan 2 gånger till på tallriken. Garnera med parmigiano, ruccola och rostade pignenötter. Buon apetito

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".