Korngryns"otto" med råstekt sparris och hyvlad parmengiano regiano

Gästkock Millan Waage

2 dl hela korngryn
2 bananschalottenlökar
5-6 dl kycklingbuljong
½ tsk gurkmeja (eller ½ pkt saffran)
1 msk olivolja
1 dl riven parmesan (spara lite till servering att hyvla)
salt
svartpeppar
1 msk citronsaft
1 msk smör
150 g rökt sidfläsk
1 knippe grönsparris
1-2 msk rapsolja
salt
socker
svartpeppar
ev. 4 äggulor

Finskär löken och skölj korngrynen noga. Fräs löken i olivolja, i med gurkmeja eller saffran. Vänd ner korngrynen och i med buljongen. Kokas mjuka ca 40 minuter och sedan i med citronsaften och parmesanen. Avsluta med en klick smör, salt och svartpeppar. Skär ned fläsket i 2 cm stora tärningar och stek fläsket gott. Skala sparrisen och dela varje sparris i tre på längden. Stek i panna med rapsoljan, sparrisen ska bara få lite färg, salta, peppra och sockra. Vid servering lägg upp korngrynsotton och lägg över fläsket och sparrisen på tallrikarna. Hyvla lite parmesan över och strö över finskuren bladpersilja. Till sist toppa med en äggula på varje tallrik. Serveringsförslag: Saint Clair Pinot Noir 2006 (nr 16015) från Josephine Glutentoft.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".