Ceasarsallad med stekt makrill och färskpotatis

Gästkock Millan Waage

4 makrillfiléer (putsade och urbenade)
smör
salt
svartpeppar

Stek makrillen i smör ca 1-2 minuter på varje sida, salta och peppra.

2 äggulor
50 dijonsenap
25 g rödvinsvinäger
10 g salt
3 vitlöksklyftor
50 g parmesan
2 sardellfiléer
5 dl rapsolja
ev. 1 dl kallt vatten
svartpeppar

Mixa ägg, senap, vinäger vitlök och sardeller ca 1 minut. Häll på oljan i en fin stråle tills en bra konsistens, späd ev. med lite kallt vatten. Vänd ned den rivna parmesanen. Avsluta med svartpeppar och ev. salt.

12 fina små, kokta, färskpotatisar
2 sköljda och avrunna romansalladshuvuden
brödkrutonger av dagsgammalt bröd med salt och lite olivolja

Bryt ned romansalladen i rätt stora bitar och blanda med dressingen. Dela färskpotatisen och plocka makrillen i stora bitar. Lägg till sist på brödkrutongen och några dillkvistar. Dryckesförslag från Josephine Gutentoft, sommelier och restaurangchef på Barrique wine bar Mission

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".