Lammstek med grön sparris a la taggiasche

Gästkock Tommy Myllymäki

4 port

Lammstek:
600 g lammstek
salt och peppar
1 kvist rosmarin
1 vitlöksklyfta
smör till stekning

Krydda köttet rikligt med salt och peppar. Bryn sedan i smör. Mot slutet av stekningen tillsätts rosmarin och vitlök. Stek sedan färdigt köttet i ugn 120 grader till en innertemperatur av 58 grader.

Grön sparris a la taggiasche:
12 gröna sparrisar
1 dl svarta små oliver av typen taggiasche el.nice
1 dl riven parmesan
2 dl kalvfond
olivolja
timjan
salt och svartpeppar

Ansa sparrisen eller skala om så behövs. Stek sedan sparrisen i olivolja på hög värme ca 2 minuter. Tillsätt oliver, timjan och parmesan, tillsätt därefter vitt vin och låt koka in. Tillsätt kalvfonden och dra av pannan från värmen. Smaka av såsen med salt och peppar. Servera som egen rätt eller som tillbehör till lammstek.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".