Rårörd svart-vinbärssaft

I Meny vecka 31 2003
2,5 liter svarta vinbär 1 liter kokt avsvalnat vatten 1,5 tsk. citronsyra 6 dl strösocker /per liter avrunnen saft konserveringsmedel efter anvisningarna Rensa och skölj bären, mal eller stöt bären med en potatisstöt och lägg dem i en bunke, slå på vattnet blandat med citronsyra och rör om. Täck kärlet och låt det stå kallt 1 dygn. Slå sedan upp bärmassan i en ren silduk eller saftställ och låt självrinna tills massan är torr. Mät saften. Slå tillbaka den i den ena grytan och blanda den med sockret. Tillsätt konserveringsmedlet och rör tills sockret har löst sig helt. Skumma mycket noga och fyll sedan saften på väl rengjorda flaskor, fyll ända upp och förslut sedan. Förvara flaskorna kallt.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".