Rödbetsketchup

I Meny vecka 31 2003
1 stor kokt rödbeta eller 2 mindre 1 vitlöksklyfta 1 doft av malen kanel 1/2 msk färsk riven pepparrot 1 stänk chilipasta 1 tsk balsamilovinäger salt och nymalen svartpeppar 1 tsk honung 1/2 – 1 dl olivolja Koka rödbetorna med roten och lite av blasten kvar i saltat vatten, tillsätt vinägern och fänkålsfrö. Tärna den kokta rödbetan och lägg tärningarna i en skål med hög kant. Lägg ner riven vitlök, pepparrot, malen kanel, salt och peppar, chilipasta samt Balsamicovinäger och honung. Tag fram en mixerstav och mixa sönder allting och droppa samtidigt ner olivoljan. Mixa tills det blivit en ketchup, smaka av. Ev. behövs det mera salt eller honung, det ska vara en rund och fin smak. Servera ketchupen till grillad haloumiost eller till grillad fisk
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".