Viltskavswook Asia Style

Gästkock Emelie Carlsson

500 g renskav
2 dl okokt röd quinoa
¼ vitkålshuvud
250 g gröna bönor
2 röda paprikor
1 kruka koriander

Sojasås:
1 dl soja
½ dl olivolja
1 röd chili
1 vitlöksklyfta
2 cm ingefära
1 msk honung

Finhacka chili och vitlök och riv ingefäran. Koka ihop ingredienserna några minuter till en god sås. Koka quinoan enligt recept på förpackningen. Snoppa bönorna och strimla kål och paprika. Fräs grönsakerna i olja i en riktigt het panna några minuter. Häll över i en bunke och woka renskaven några minuter varmt. Lägg upp på tallrik och garnera rikligt med koriander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".