Gulaschsoppa på köttfärs

I Meny vecka 11 2009

2 gula lökar, hackade
4 msk smör
1 msk vetemjöl
250 g köttfärs, blandfärs
4 potatisar, fint tärnade
5 msk tomatpuré
1 l vatten
2 köttbuljongtärningar
3 tsk starkt paprikapulver
1 krm kajennpeppar
3 rivna vitlöksklyftor
1 tsk kummin
salt
svartpeppar, gärna nymalen
hackad persilja

3 dl Mezeyoghurt+ 2 rivna vitlöksklyftor  

Fräs löken och vitlök med smör i en gryta, tillsätt köttfärsen och bryn det hela lite lätt, strö i vetemjölet och fräs lite till. Tillsätt potatis, tomatpuré, vatten, buljong och kryddor. Koka under lock cirka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar. Blanda yoghurten med vitlök och smaka av med salt och peppar samt en nypa socker. Servera soppan rykande het och överströdd med hackad persilja, vitlöksyoghurten och ett gott bröd.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".