Malin och Viktor Angmo Dala Husby Hotell & Restaurang. Foto Stefan Ubbesen

Ät rätt rädda klimatet .... (Meny v. 12)

Den här veckan startar Meny en serie om mat och klimat. Maten vi äter står för en tredjedel av vår klimatpåverkan. Gäster i veckans Meny är TV-meteorologen Pär Holmgren och Johanna björklund, forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, som gett ut boken ”Mat & Klimat”.

Vi besöker också Dala Husby Restaurang i Dalarna som fått utmärkelsen ”Årets värt en resa”. Malin Söderström bjuder på en matlåda med fisk att ta med till jobbet.

 

Rätt svar förra veckan: Jan Fridegård

Vinnare förra veckan:
Ingrid Sjödin-Lindström, Burträsk
Sven Hedblom, Västerfärnebo
Roland Svensson, Göteborg
Helena Jönsson, Kungsgården

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 25 mars.          
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".