Ät rätt rädda klimatet .... (Meny v. 12)

Den här veckan startar Meny en serie om mat och klimat. Maten vi äter står för en tredjedel av vår klimatpåverkan. Gäster i veckans Meny är TV-meteorologen Pär Holmgren och Johanna björklund, forskare vid Sveriges Lantbruksuniversitet, som gett ut boken ”Mat & Klimat”.

Vi besöker också Dala Husby Restaurang i Dalarna som fått utmärkelsen ”Årets värt en resa”. Malin Söderström bjuder på en matlåda med fisk att ta med till jobbet.

 

Rätt svar förra veckan: Jan Fridegård

Vinnare förra veckan:
Ingrid Sjödin-Lindström, Burträsk
Sven Hedblom, Västerfärnebo
Roland Svensson, Göteborg
Helena Jönsson, Kungsgården

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 25 mars.          
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista