Kräft- och sparrispotatissallad

...med krondill och Akvavit
I Meny vecka 32 2003
2 paket kräftor 6 st. sparrispotatis – kokta och skivade - 1 stor avocao 1 msk hackad dill 1 msk citronsaft 3 msk akvavit 2 msk dillolja Tunt hyvlad prästost Salt och nymalen vitpeppar 1/ skivad röd lök Skala kräftorna, rensa bort tarmen.Använd skalet till att koka en kräftbuljong. Dela avocadon och gröp ur köttet med en tsk, droppa över citronsaft och akvavit. Hacka dillen och ev. lite krondill och blanda med potatisen, marinera med akvavit. Salta och peppra och rör ner dill- eller olivolja. Blanda ihop med avokadon och kräftstjärtarna. Toppa med hyvlad prästost och finstrimlad röd lök. Servera röran i den kalla gurksoppan med lite extra hackad knoppig dill. Eller värm röran och servera i den varma soppan.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".