Gästkock Pär-Anders Bergqvist Foto: Lisa Förare Winbladh

Meny fortsätter att bjuda på klimatsmart mat och klimatsmarta mattips (v. 13)

Vi slänger i soporna cirka 100 kg mat per person och år. I veckans Meny får vi lära oss att ta hand om restmaten - bra för miljön och plånboken.
Pär Holmgren, väkänd TV-meterolog och författare till boken ”Mat & Klimat” ger tips och goda råd  och det gör även  Sabine Håkansson som lagar mat på rester och gett ut boken ”Restresan”.


Ny gästkock i Meny Pär-Anders Bergqvist, miljömedveten kock och fiskhandlare. I sitt första gästspel bjuder han på halstrad gravad sik med varm mandelpotatissallad och senapsvinägrett med pepparrot.

Rätt svar förra veckan: Sun Axelsson  

Vinnare:
Petra Taraldsson,
Ingrid Bonde, Kalmar
Inger Wijding, Marbella, Spanien
Clary Isaksson, Göteborg

Rätt svar vill vi ha senast onsdagen den 1 april.         
Adressen är meny@sr.se Skriv tävling i ämnesrutan.


Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".